fbpx

No products in the cart.

Panduan Komprehensif Pemasaran Media Sosial

RM99.00

Pemasaran Media Sosial (SMM) merupakan gerak kerja aktif menghubungkan diri, organisasi dan khalayak yang membentuk kepada rangkaian sosial yang menaikkan pengaruh.

Pengurusan risiko disebabkan maklumat yang terputus, keenggan pelanggan melayari laman rasmi dan krisis komunikasi negatif yang viral dapati ditangani melalui perencanaan kandungan sosial yang persepsi positif.

Dengan mengenalpasti beberapa aplikasi media sosial yang digunakan pelanggan, maka organisasi dapat merancang kesinambungan mesej dari satu aplikasi ke satu aplikasi lain agar faktor kawalan dapat berlaku.

Maklumat Kursus

Difficulty: Semua Golongan

Categories:

Objektif Kursus

  • Peserta dapat menyusun gerak kerja di media sosial secara berjadual dan terancang.
  • Peserta berupaya mengendalikan lambakan mesej menjadi satu mesej berpengaruh ke atas pembaca dan membina pengaruh ke atasnya.
  • Peserta berjaya mengawal risiko dari awal melalui kempen persepsi seawal mungkin dan membina kesetiaan pelanggan melalui kredibiliti dan mesej yang autentik.

Pakar Bidang

Zamri Mohamad

 ZAMRI MOHAMAD adalah penulis sepenuh masa dan rakan strategik pembangunan imej organisasi melalui penulisan dan kempen media online serta offline. 

Beliau telah menulis 20 buah buku menggunakan kaedah Kawakita Jiro iaitu menulis tiga sehingga empat buah buku serentak. Beliau menulis secara aktif dalam akhbar dan majalah sebelum ini antaranya Dewan Ekonomi, Dewan Siswa, Dewan Masyarakat, Minda, I dan Mutiara Minda.

Pengalaman organisasi antarabangsa

Pernah membantu membangunkan buletin organisasi seperti Universiti Islam Antarabangsa yang diedarkan di setiap kedutaan dan negara-negara OIC (Organization of the Islamic Conference) melibatkan 56 negara Islam.

Membangunkan penulis tiga negara

Beliau telah melatih komuniti berbahasa Melayu di Australia, Singapura dan Malaysia melalui bengkel dalam dan luar negara. Antaranya kerjasama dengan komuniti Universiti Curtin dan National Library of Singapore.

Menggerakkan pembangunan imej organisasi

Pernah menjadi ketua wartawan bagi penerbitan online Islam Hadhari ketika itu di Jabatan Perdana Menteri pada tahun 2008. Bertugas mengendalikan para penulis bebas membantu menyiarkan sudut pandang dan visi kementerian dan jabatan menggunakan kaedah fasa rakyat.

Top three Anugerah Pilihan Pembaca POPULAR Berita Harian ini pernah muncul di media nasional. 

Rujukan dan paparan media nasional

Dengan izin Allah sudut pandang beliau dipaparkan di media. Antaranya RTM, TV3, Astro Awani, Al Hijrah, TV9, Astro Ceria, BERNAMA, Kosmo, Utusan, Berita Harian, Sinar Harian, Harian Metro dan Malay Mail.

Course Features

  • Lessons 77
  • Quizzes 0
  • Students 0
  • Reviews 0
  • Difficulty Semua Golongan
  • Certificate No

Pakej Langganan 1 Tahun

SALE RM99.00
1 year of access

Pakej Langganan Selama 12 Bulan